Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost întrebat într-o emisiune la TVR Cluj dacă îi pare rău de declarațiile pe care le-a făcut când s-a referit la cele două echipe de fotbal, „U” și CFR.
Reamintim că Alin Tișe i-a felicitat pe jucătorii CFR-ului pentru al 5-lea titlu consecutiv în Liga 1 și și-a exprimat dorința ca autoritățile locale să poată investi într-o singură echipă, „fie ea privată dacă așa vrea comunitatea”, care să câștige Champions League. Mesajul, redactat pe 16 mai, a fost postat de președintele CJ Cluj pe contul său de Facebook și a stârnit un val de nemulțumiri din partea oficialilor și suporterilor „U”, care au înțeles că Tișe ar vrea desființarea Universității Cluj.
Realizatorul emisiunii: Vă pare rău că ați făcut acea declarație?
Alin Tișe: Aa, nu! Dar eu n-am spus: „De mâine vreau să se-ntâmple asta”… De altfel, nici n-am această putere. Eu am spus: comunitatea din Cluj dorește să discute subiectul…
Și n-a dorit, se pare…
Nu. Și-atunci știți cum m-am simțit? A fost ca și cum eu aș vrea să pun pe picior de egalitate pe „U” cu CFR, când majoritatea oamenilor nu doresc asta. Vor ca CFR să fie jos și „U” mai sus, pentru că e echipa mai iubită. Ei, eu asta am încercat, să realizez o dezbatere. Și mi-am dat seama că nu se poate. Asta a fost, pe scurt.
Nici dacă echipa unită s-ar numi „U” Cluj?
Asta nu știu. Păi, tocmai asta am spus eu: haideți să discutăm despre acest subiect. Avem capacitatea să-l discutăm? N-avem? Atunci eu îmi văd de-ale mele, că n-am inventat eu roata și nici nu merg lucrurile așa… Am primit acele reacții, care, sigur, nu sunt ale tuturor clujenilor.
(Realizatorul l-a provocat, în glumă, pe Alin Tișe): Demolăm stadionul din „Gruia” și facem un mall acolo…
Nu… Stadionul din „Gruia” poate fi a doua bază modernă de antrenament de Champions League care poate să deservească ambele echipe. Și care poate găzdui oricând orice meci.
Deci n-ați renunțat la ideea de a se uni cele două echipe?
O să vedeți că în perspectivă se va discuta acest subiect. Nu azi, nu mâine. O să vedeți că Clujul va discuta despre asta, fără patimă. Nu știu când și nu știu în ce formulă și cine, dar cred că se va ajunge aici. Și știți de ce? Pentru că se va ajunge (în situația – n.r.) ca echipele să fie tot mai slabe, privații tot mai puțini și bani tot mai puțini care să se bage în fotbal. Și-atunci echipele noastre vor face sport de masă.