Mihaela Cambei este numele pe care toată lumea îl rostește zilele acestea. La doar 21 de ani, sportiva de la CSM Onești devine prima româncă medaliată la haltere la Jocurile Olimpice, făcând istorie și împlinindu-și un vis.
Sursa foto Google
Însă drumul până aici a fost dificil. Despre efortul enorm, lacrimile și frustrările ascunse în spatele acestei medalii a vorbit tatăl ei, un om simplu și cinstit, tractorist în Dofteana.
Mihaela Cambei a adus bucurie în inimile românilor prin medalia de argint câștigată miercuri, 7 august, la competiția olimpică de haltere, categoria 49 kg. La doar 21 de ani, ea ne oferă prima medalie olimpică din istoria halterelor feminine din România. Este a opta medalie a delegației noastre la Paris și a 12-a medalie la haltere în istoria participărilor României la Jocurile Olimpice.
Sursa foto Google
Jurnaliștii de la Libertatea au discutat cu tatăl Mihaelei, Florin Cambei, un om cinstit și respectat din comuna Dofteana, Bacău. El a împărtășit detalii emoționante despre sacrificiile fiicei sale, despre muncă, lacrimi, seriozitate, ambiție și o determinare extraordinară.
Mihaela știa că doar prin muncă asiduă va reuși să se desprindă de comuna natală și să devină o campioană în lumea sportului. După ce a absolvit Liceul Sportiv din Onești, a avut parte de momente dificile în carieră, cel mai greu fiind „bullyingul”, cum i se spune astăzi.
„La Onești, colegii îi spuneau că e doar o țărancă din Dofteana. Venea acasă plângând și chiar voia să renunțe. I-am spus că trebuie să treacă singură peste asta, că viața e grea… A înțeles, sărăcuța! Cei de la CSM Onești și noi am încurajat-o să continue”, a povestit tatăl ei, Florin Cambei.
Halterele, o pasiune de familie. Pe lângă Mihaela, familia Cambei mai are un frate și o soră.
„Fiica cea mare are 24 de ani, e măritată și la casa ei. După ea vine Mihaela, iar apoi Lucian, cel mai mic, de 16 ani. Și el face haltere, promite mult. Este tot la CSM Onești și la lotul de tineret de la Bistrița. Iar fiica cea mare mi-a dăruit un nepoțel care, la rândul lui, se ocupă de haltere!”, a povestit cu mândrie Florin Cambei.
Sursa foto Google
„Am urmărit finala acasă, alături de soție și prieteni. A fost o nebunie!”, povestește Florin Cambei, fost agent de pază, care se descrie cu sinceritate drept „tractorist”. „Nu e nicio rușine să lucrezi pământul. Am un tractor și mă ocup de terenurile oamenilor – cosesc, ar, seamăn, tot ce trebuie făcut”, explică el.