Cercetătorul Ștefan Manea remarcă: Poporul român este deștept! Intuițiile sale din viața de zi cu zi sunt validate de știință, iar inteligența sa este evidențiată în mod clar.
Atunci când pisezi usturoiul pentru a pregăti un mujdei, în interiorul acestuia se găsesc două substanțe, aliina și alinoza, separate de o membrană subțire. Prin zdrobirea usturoiului, membrana se sparge, iar cele două substanțe interacționează pentru a forma alicina.
Efectele benefice ale alicinei sunt remarcabile, oferind protecție împotriva unei game largi de boli, inclusiv cancerul, mai ales cancerul de plămâni, o afecțiune cu evoluție rapidă și gravă. Totuși, pentru ca alicina să-și manifeste pe deplin beneficiile, este important să evităm adăugarea de sare în mujdeiul de usturoi. Aceasta se datorează faptului că sarea distruge enzimele prezente în alicină, ceea ce îi afectează proprietățile terapeutice. În loc să ne ajute, substanța formată poate ataca un alt grup de enzime din organismul nostru, compromițând astfel efectul pozitiv al alicinei.
Totodată, este recomandat să preparăm mujdeiul de usturoi folosind un ulei de calitate superioară, precum uleiul de măsline, deoarece substanțele din aceste două alimente acționează sinergic pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate. De asemenea, este important să evităm adăugarea de sare în mujdeiul de ceapă. Cel mult, putem tăvăli rapid bulbii de ceapă printr-o pânză subțire de sare și să îi consumăm imediat, dar este recomandabil să renunțăm complet la acest obicei, subliniază Ștefan Manea.
Poți beneficia de numeroase proprietăți ale usturoiului, inclusiv prevenirea hipertensiunii, a diabetului, scăderea nivelului de colesterol rău și dizolvarea cheagurilor de sânge care pot provoca infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale, consumând cel puțin un cățel de usturoi zilnic, care poate avea între 2 și 4 grame.
Rezultatele benefice devin evidente după o perioadă de cel puțin trei luni de consum constant.
Sursa foto Google