În 1965, șase tineri tongani, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, au pornit într-o mică aventură pe mare. Furtuna care i-a lovit le-a schimbat însă radical traseul, lăsându-i naufragiați pe insula nelocuită Ata, din Pacificul de Sud. În ciuda condițiilor extreme, povestea lor nu a urmat scenariul sumbru din romanul “Lord of the Flies”.
Timp de 15 luni, adolescenții au supraviețuit datorită spiritului lor de colaborare și ingeniozității. Au reușit să construiască o mică comunitate autosuficientă, cultivând o grădină de legume, ridicând un adăpost și construind un sistem de colectare a apei. Au păstrat chiar un foc de tabără aprins pe tot parcursul șederii lor.
În 1966, fotograful John Carnemolla s-a întors împreună cu băieții pe insulă pentru a documenta modul lor de supraviețuire. Imaginile surprinse îi arată pe tineri construind unelte, pescuind și cântând la ukulele confecționate manual.
Spre deosebire de finalul tragic din romanul lui William Golding, acești adolescenți au demonstrat că solidaritatea și munca în echipă pot asigura supraviețuirea, chiar și în cele mai dificile condiții.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.