Spitalul Sf. Pantelimon sub presiune financiară și acuzații de malpraxis
Dr. Bogdan Socea, managerul Spitalului Sf. Pantelimon, a declarat joi că un pacient de la secția de terapie intensivă generează costuri care depășesc bugetul alocat unității, accentuând problema subfinanțării. Socea a subliniat că, în contextul actual, nu există motive pentru a admite mai mulți pacienți la ATI, având în vedere că secția nu era aglomerată suficient încât să justifice eliberarea paturilor.
În cadrul unei investigații interne recente, Socea a detaliat că aceasta a fost realizată de cinci medici de renume, specializați în alte domenii decât ATI. „Ancheta internă a fost realizată profesionist, concentrându-se pe aspecte medicale, în timp ce procuratura utilizează alte mijloace de probă,” a explicat managerul. Ancheta nu a reușit să acceseze echipamentele de monitorizare, bazându-se pe declarații și documente medicale.
Declarațiile lui Socea au venit după ce procurorii au reținut doi medici de la ATI, acuzați de omor calificat și tentativă de omor în legătură cu decesul unui pacient de 54 de ani în aprilie 2024. Socea a respins speculațiile conform cărora spitalul ar fi beneficiat financiar de pe urma acestor cazuri, menționând că anul acesta fondurile pentru ATI sunt chiar mai mici decât anul trecut.
Reprezentanții spitalului au subliniat problemele de subfinanțare, afirmând că unitatea are cel mai mic tarif pe pacient în București, în ciuda complexității cazurilor și a procentului mare de urgențe. Potrivit postării de pe Facebook a spitalului, „Suntem singurul spital cu tarif sub 2.000 lei per pacient, cu o majorare de doar 16% din 2019 până în prezent.”
Investigațiile continuă, iar procuratura va stabili dacă există un pattern generalizat al practicilor necorespunzătoare în cadrul secției ATI.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Sursa Foto Hotnews.ro