La Palatul Victoria, contractele de execuție pentru construcția spitalelor regionale de urgență din Iași și Cluj au fost semnate într-un moment semnificativ pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din țară.https://gov.ro/ro/
Premierul Marcel Ciolacu a participat la ceremonie, subliniind importanța acestui pas pentru sistemul de sănătate al României.
“Investițiile pentru construirea celor două spitale regionale sunt de aproximativ 7 miliarde de lei, iar termenul de implementare este până în 2026. Prin finalizarea procedurilor de execuție a celor două spitale regionale, îndeplinim o promisiune făcută românilor de clasa politică de mai bine de 15 ani. Este un moment de mândrie și îl felicit pe domnul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila pentru ceea ce a făcut să aducă aceste proiecte cât mai aproape de realizare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul ceremoniei.
Aceste proiecte reprezintă angajamentul continuu al Guvernului României pentru îmbunătățirea accesului la servicii medicale de înaltă calitate și pentru modernizarea infrastructurii medicale din țară.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat importanța acestor investiții: “România construiește spitale, fie că sunt spitale regionale sau finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență. În 2021 toate cele trei proiecte – Iași, Cluj și Craiova – aveau doar studii de fezabilitate. Acum suntem în punctul în care facem ireversibilă construcția acestora. Mulțumesc pentru sprijin domnului prim-ministru, Guvernului și echipei de la Ministerul Sănătății pentru că am reușit ca astăzi să semnăm contractele de execuție pentru două dintre aceste investiții, iar săptămâna viitoare vom încheia procedurile și pentru cel de-al treilea spital regional de urgență, respectiv cel de la Craiova”.
Spitalul Regional de Urgență din Iași va avea o capacitate de 850 de paturi și 20 de săli de operație, devenind principalul furnizor de servicii medicale de nivel terțiar în regiunea de Nord – Est a țării. Acesta se va concentra pe îngrijirea pacienților critici și pe cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.
Spitalul Regional de Urgență din Cluj va avea o capacitate de 849 de paturi și va oferi o gamă completă de servicii medicale, de la îngrijiri chirurgicale la îngrijiri medicale, pediatrie, obstetrică-ginecologie și terapie intensivă. Acesta va fi centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord – Vest a țării.
La ceremonia de semnare au participat și alți oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, președintele Agenției pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), Adrian Popa, precum și reprezentanți ai autorităților locale.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata