Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook care este rețeta eficientă pentru slăbit. Concluzia sa este că trebuie să fim atenți la ce mâncăm, cât mâncăm și la cum combinăm alimentele.
În ceea ce privește eficacitatea pentru slăbit, întrebarea este: puțină mâncare sau puține calorii? Teoria slăbirii, stabilită de americani acum mai bine de jumătate de secol, spune că trebuie să mâncăm mai puțin și să ne mișcăm mai mult. Apoi, s-a promovat și tendința “low fat,” considerând grăsimile ca principala cauză a kilogramelor în plus, deoarece au 9 calorii pe gram.
Cu toate acestea, s-a constatat că oamenii care au adoptat diete mai dietetice s-au îngrășat mai mult. Adevărata vinovată a fost zahărul (și implicit fructoza), care, deși are doar 4 calorii pe gram, poate duce la producerea mai multor grăsimi de depozitare decât lipidele alimentare.
Mihaela Bilic subliniază că asocierea făinoaselor cu zahărul poate îngreuna procesul de slăbire. Prin urmare, numărul total de calorii din dietă contează, dar și sursa acestor calorii. Dacă majoritatea caloriilor provin din zahăr/fructoză sau din carbohidrați/amidon combinați cu grăsimi, slăbitul poate fi dificil. Însă, atunci când grăsimile alimentare nu sunt asociate cu făinoase și/sau zahăr, slăbim mai eficient. Astfel, se demonstrează că nu toate caloriile sunt create egal.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata