Universitarul Andrei Moran – Nae stârnește controverse: Apariție neașteptată în haine feminine la întâlnirea cu studenții
Un cadru didactic de la Universitatea din București a devenit subiectul fierbinte al săptămânii după ce a apărut îmbrăcat în haine feminine la o întâlnire cu viitorii studenți. Fotografia, care îl înfățișează pe Andrei Moran – Nae, lector la Universitatea din București și UNATC, a devenit virală, generând un val de reacții pe rețelele de socializare.
În imagine, dr. Andrei Moran – Nae poartă o ținută albă compusă din fustă scurtă, top, poșetă inspirată de Chanel și pălărie cu panglică, surprinzând pe toată lumea. Potrivit unor surse, lectorul se identifică ca non-binar și a dorit să-și exprime astfel identitatea. În timp ce unii l-au criticat, alții au făcut glume pe seama apariției sale.
Dr. Andrei Moran – Nae, care a obținut toate diplomele sale de la Universitatea din București, predă cursurile de „Jocurile video și identitatea culturală” și „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative”. Aceste cursuri explorează modul în care jocurile video comunică sensul narativ și se înscriu în contextul social și politic mai larg.
În plus, dr. Moran – Nae are o carieră academică remarcabilă, cu numeroase burse și granturi, inclusiv pentru proiectele „Borderland Shakespeare” și „Discursul Colonial în Jocurile Video”. Recent, a publicat cartea „Imersiune, Narațiune și Criza de Gen în Jocurile Video de Supraviețuire și Groază”, la editura britanică Routledge.
Apariția sa a stârnit reacții diverse. Jurnalista Mara Bănică a fost printre primele care au comentat subiectul, criticând alegerea vestimentară a lectorului într-o postare pe Facebook: „Fotografia este făcută astăzi la Universitatea București. În imagini este lector universitar dr. Andrei Nae de la catedra de Engleză. Că se identifică ‘she’, adică ‘ea’, n-am o problemă. Băh băiatule… cum să te prezinți în halul ăsta îmbrăcat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește băh, o rochie de bun gust. Zici că ești ultima centuristă întoarsă-n timp!”
Comentariile la adresa fotografiei au variat de la critici dure la ironii. Robert Turcescu a distribuit simplu fotografia cu numele și ocupația universitarului, ceea ce a generat comentarii precum: „Internați-i la psihiatrie pe nebuni, nu-i mai lăsați să ne strice copiii!” sau „Omul, luna asta se identifică ca fiind femeie, luna viitoare va fi non-binar, iar luna cealaltă se va identifica maimuța și va vrea să intre gratis la grădina zoologică să-și vadă verișorii, iar noi trebuie să tolerăm tot ****** ăsta, că așa ni se impune de sus”.
Andrei Moran – Nae predă și la UNATC, din 2023, unde susține un curs despre jocurile video ca formă de artă. În ciuda controverselor, cariera sa academică rămâne notabilă, iar impactul său în domeniul studiilor de jocuri video și culturale este recunoscut.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.