Viktor Orbán, liderul Ungariei, a atras atenția că Occidentul este aproape de a trimite trupe în Ucraina, însă Budapesta nu dorește escaladarea conflictului într-un război. Orbán subliniază necesitatea unui dialog diplomatic și a unei abordări raționale pentru a evita deteriorarea situației în regiune.
Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, exprimă nemulțumirea față de intervențiile Occidentului în Ucraina, acuzând liderii europeni că se implică profund în conflict și îl tratează ca pe propriul lor război. Orbán remarcă faptul că inițial Occidentul planifica să furnizeze Ucrainei doar căști, dar ulterior a adoptat măsuri mai agresive, inclusiv impunerea de sancțiuni severe, furnizarea de avioane militare și alocarea de sume semnificative de bani.
Sursa foto Google
Se alocă sume semnificative de bani, se furnizează arme, dar situația nu pare să se îmbunătățească; dimpotrivă, se agravează. Există riscul ca Occidentul să trimită trupe în Ucraina. Această escaladare a conflictului ar putea trage Europa într-un vârtej al războiului. Orbán avertizează că Bruxellesul se expune unor riscuri mari prin implicarea în această situație.
Noi, maghiarii, avem experiența războiului și suntem staturați de el. Sunt ferm convins că trebuie să ne ținem departe de acest conflict. Acesta nu este războiul nostru. Nu dorim să fim implicați în conflicte și să devenim pioni în mâinile marilor puteri. Prin urmare, trebuie să lucrăm pentru pace – acasă, la Bruxelles, la Washington, la ONU și la NATO.
În special, Viktor Orbán a repetat cuvântul “război” de 17 ori în discursul său, în timp ce expresia “război mondial” a fost menționată de trei ori, conform Pravda.
Context: Într-un eveniment desfășurat la Budapesta la începutul acestei săptămâni, Orbán a criticat liderii europeni pentru utilizarea “logicii războiului” în contextul invaziei ample a Ucrainei de către Rusia.
El a emis o serie de declarații controversate despre Ucraina, referindu-se la aceasta ca fiind un “protectorat” al Occidentului. Orbán a reiterat sugestia sa că Ucraina ar trebui să fie o “zonă tampon” între Rusia și statele membre ale NATO.
Sursa foto Google