În 1962, Brendon Grimshaw, un britanic cu spirit aventurier, a achiziționat o mică insulă nelocuită din arhipelagul Seychelles pentru suma de 13.000 de dolari. Ceea ce părea o simplă tranzacție imobiliară s-a transformat într-un proiect de o viață, care a transformat radical insula.
Cu aproape 40 de ani mai târziu, Grimshaw a renunțat la cariera sa de editor pentru a începe o nouă viață pe insula unde nu mai călcase nimeni de jumătate de secol. Alături de René Lafortin, un locuitor al unei insule învecinate pe care l-a întâlnit, Grimshaw a început o muncă titanică de restaurare ecologică.
Pe parcursul a 39 de ani, cei doi au plantat 16.000 de copaci și au creat aproape 5 kilometri de trasee. De asemenea, au reintrodus peste 100 de țestoase gigantice pe insulă, contribuind la salvarea acestei specii amenințate cu dispariția. Grimshaw a reușit, de asemenea, să atragă 2.000 de specii noi de păsări, transformând insula dintr-un loc abandonat într-un paradis al faunei sălbatice. Astăzi, insula adăpostește două treimi din animalele sălbatice din Seychelles.
După ce René Lafortin a murit în 2007, Brendon Grimshaw a rămas singur pe insulă. În ciuda unei oferte generoase de 50 de milioane de dolari de la un prinț saudit pentru a cumpăra insula, Grimshaw a refuzat, alegând să transforme insula într-un parc național deschis publicului.
“Nu vreau ca insula să devină o stațiune de lux. Ar fi bine să fie un Parc Național de care să se bucure toată lumea,” declara Grimshaw.
Datorită eforturilor sale, insula a fost declarată parc național în 2008. Brendon Grimshaw a trăit pe insula sa până la moartea sa în 2012, la vârsta de 87 de ani. Povestea sa rămâne un exemplu de devotament și pasiune pentru conservarea naturii, un model de valori pe care oricine ar trebui să le urmeze.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.