Schimbările climatice ar putea aduce planeta într-o situație critică, avertizează un studiu recent publicat în *Stanford Report*. Conform cercetării, inteligența artificială prevede că lumea va depăși pragul de încălzire globală de 1,5 grade Celsius în următorii 10-15 ani. Această depășire ar putea avea consecințe grave, subliniază Noah Diffenbaugh, cercetător în domeniul climei la Universitatea Stanford.
„Lumea se află într-un moment critic, iar previziunile noastre sugerează că, fără măsuri rapide, vom depăși pragul de 1,5 grade Celsius într-un viitor apropiat”, a declarat Diffenbaugh. Studiul, bazat pe date globale privind temperaturile, subliniază urgența acțiunilor pentru a reduce încălzirea globală. Dacă aceste praguri nu sunt atinse până în 2030, riscul de a depăși 2 grade Celsius până în 2060 crește semnificativ. De asemenea, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) a anunțat că 2024 are 77% șanse să fie cel mai călduros an înregistrat.
Pe lângă schimbările climatice, inteligența artificială prevede și transformări majore în forța de muncă globală până în 2030. Potrivit *Forbes*, multe posturi vor fi preluate de roboți, de la asistenți personali la contabili și avocați. Această schimbare ar putea genera o criză socială și politică, marcând începutul unei perioade de instabilitate globală.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.