La vârsta de 39 de ani, Bertha Benz a luat noua invenție a soțului ei, Karl Benz, fără să-l întrebe, și-a pus cei doi copii în mașină și a pornit într-o călătorie de la Mannheim la Portsheim, la 90 de kilometri distanță, pentru a-și vizita mama.
„Am ajuns acolo și i-am trimis soțului meu o telegramă: ‘Suntem la bunica, totul este în ordine’, apoi m-am întors”, a povestit Bertha. Ea a făcut acest gest curajos deoarece Karl Benz a amânat testarea mașinii timp de doi ani, fie din lene, teamă, sau alte motive.
În anul 1888, Bertha Benz a condus 196 de kilometri dus-întors într-o perioadă în care nu existau hărți rutiere sau GPS, orientându-se cu ajutorul râurilor și căilor ferate. Călătoria a durat 12 ore, timp în care a mers într-un vehicul ușor pe roți de lemn, echipat cu un motor în patru timpi de 2 CP. Curajul său a fost remarcabil.
Călătoria ilegală a Bertei la volanul modelului Benz Motorwagen 3 a fost o declarație radicală, demonstrând că mașina era sigură și utilizabilă. Acest gest i-a oferit lui Karl inspirația necesară pentru a-și continua afacerea. Bertha Benz a rămas în istorie ca prima persoană din lume care a efectuat o călătorie lungă cu automobilul.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.