Pădurea Letea, situată în România, este cea mai veche rezervație naturală din țară și cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Vegetația sa specifică și fauna și flora neobișnuită pentru această zonă includ peste zece specii de orhidee și păsări rare, cum ar fi vulturul codalb, prigoria, pupăza și șoimulețul de seară. În plus, peste 2.500 de cai sălbatici trăiesc nestingheriți prin tufărișul des al pădurii, oferind un spectacol de basm turiștilor cosmopoliți.
Pădurea Letea se află împreună cu Pădurea Caraorman și Delta Dunării, reprezentând al treilea loc din lume ca număr de specii de plante și animale, după Arhipelagul Galapagos și Marea Barieră de Corali. Aproximativ 5.500 de specii de plante și animale există în această zonă, ceea ce o face un paradis pentru cercetători, biologi marini, botaniști și iubitori de natură.
În urmă cu 6.000 de ani, în locul în care se află acum Pădurea Letea, era marea, ceea ce explică de ce există multe dune de nisip în zonă. Cele mai înalte dune de acolo au ajuns la un moment dat la 22 de metri.
Mulți dintre turiștii care ajung în Pădurea Letea vor să vadă, pe lângă dune și copacii seculari, caii sălbatici. În cea mai veche rezervație naturală din România, există aproximativ 2.000 de cai sălbăticiți