Mită în Sănătate: Fostul ministru Nelu Tătaru, investigat de DNA. Asistentele sale, audiate la Iași
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost ridicat de DNA și este acuzat de luare de mită. Ancheta vizează sume de bani și alte bunuri, precum ouă și găini, primite de la pacienți. Potrivit procurorilor, Tătaru ar fi implicat în aproximativ 100 de astfel de fapte. Asistentele care au lucrat alături de el au fost chemate la sediul DNA Iași pentru audieri.
Percheziții la farmacia familiei Tătaru
Procurorii au efectuat percheziții la farmacia deținută de soția fostului ministru în Vaslui, precum și la spitalul unde acesta activează. În prezent, Tătaru este parlamentar, beneficiind de imunitate, ceea ce împiedică efectuarea perchezițiilor la domiciliul său și reținerea sa fără aprobarea Parlamentului.
Reacții din PNL: Ciucă și Blaga cer retragerea lui Tătaru
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcția de președinte al filialei PNL Vaslui, iar conducerea interimară a fost preluată de Varujan Vosganian. Decizia a fost validată cu unanimitate în ședința Biroului Politic Național (BPN). Ciucă a subliniat că Tătaru nu mai poate candida pentru alegerile parlamentare din decembrie.
Vasile Blaga, un alt lider al PNL, a susținut că Nelu Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista candidaților din proprie inițiativă, considerând aceasta un “act de demnitate”.
Context
Nelu Tătaru a ocupat funcția de ministru al Sănătății în perioada martie – decembrie 2020, în plină pandemie de COVID-19. În prezent, el este președintele PNL Vaslui și primul pe lista candidaților partidului pentru alegerile parlamentare din acest an.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.