Victor Ponta, deputat PSD și consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a semnat vineri o scrisoare adresată fostului președinte american Donald Trump, în care se denunță „actul nedemocratic al anulării alegerilor prezidențiale”. Ponta a anunțat pe Facebook că va depune personal scrisoarea la Casa Albă pe 20 ianuarie, afirmând că ideea i-a aparținut jurnalistului Marius Tucă.
Întrebat despre acest gest, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că Guvernul nu are nicio implicare în acest demers și a transmis un avertisment ferm:
„Dacă există o formă de instigare împotriva ordinii publice în România, categoric domnul Ponta nu va mai fi consilier onorific”, a declarat Ciolacu.
Referitor la deplasarea lui Victor Ponta în Statele Unite, premierul a precizat că aceasta este o decizie personală: „E programul dânsului, nu-i fac eu programul”.
Ciolacu îl avertizează pe Ponta: Dacă vrea să candideze la prezidențiale, trebuie să plece din PSD
Cu o zi înainte, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Victor Ponta că, dacă intenționează să candideze la alegerile prezidențiale, trebuie să părăsească PSD.
„Victor Ponta nu poate fi candidatul PSD la alegerile din 4 mai, având în vedere acordul din Coaliție pentru susținerea unui candidat unic, respectiv Crin Antonescu. Cu alte cuvinte, dacă va candida, trebuie să-și dea demisia din PSD sau să fie exclus”, a declarat premierul.
Deși a respins oficial posibilitatea de a intra în cursa pentru Cotroceni, Victor Ponta a sugerat că își dorește un candidat mai bun decât Călin Georgescu. Totodată, el și-a exprimat admirația pentru Donald Trump și Elon Musk, descriindu-i drept simboluri ale „valorilor conservatoare” și ale progresului tehnologic.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioadaPrecizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata