Irina Petrea compară traumele bunicilor din perioada războiului cu cele ale tinerilor din zilele noastre
Irina Petrea, cunoscutul psihoterapeut și prezentator TV, a discutat în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici despre traumele suferite de bunicii săi în timpul războiului, comparându-le cu problemele tinerilor din prezent.
În timpul podcastului, Petrea a subliniat diferențele uriașe dintre dificultățile trecutului și cele din zilele noastre. Ea a povestit cum părinții și bunicii ei găseau singurul moment de liniște în timpul lecțiilor, acesta fiind o pauză de la munca istovitoare din gospodărie. “Sunt oameni născuți înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Prin ce au trecut! Mama îmi spunea că mergea pe jos 6 km până la școala gimnazială, prin noroi. Bunicul, înainte de a pleca la muncă, avea multe treburi în gospodărie. Era fericită când își făcea lecțiile, era momentul de liniște”, a relatat Petrea.
Ea a continuat povestind despre greutățile extreme prin care au trecut bunicii săi. “Bunica mea a murit în timpul războiului. Bunicul meu a fost pe frontul de est și, după ce s-a rupt frontul, a mers pe jos până acasă în 1945, găsindu-și soția moartă și patru copii orfani, crescuți de bunica, în condiții grele, sub atacurile partizanilor ucraineni.”
În contrast, Petrea a discutat despre ceea ce tinerii din zilele noastre consideră traume. Ea a criticat superficialitatea unor astfel de probleme, cum ar fi lipsa unui telefon de ultimă generație sau dificultatea temelor școlare. “Vorbim de jafurile pe care armata sovietică le făcea. Mama mea a râs când un soldat rus a luat oala cu lapte să bea și i-a îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu au telefon de ultimă fiță sau că e greu cu temele. Sau consiliile elevilor care vor să scoată până și Bacalaureatul. Eu zic să îi înscriem direct la facultate de când au șapte ani și să fie toți medici și ingineri, fără să treacă deloc prin școală,” a concluzionat ironic psihoterapeutul Irina Petrea.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata