Frații Andrew și Tristan Tate se află sub ancheta Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România, fiind acuzați de infracțiuni grave precum trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare de bani.
Poliția română, printr-o unitate specializată, i-a reținut pe frați pentru 24 de ore, urmând ca un judecător să aprobe arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Ancheta vizează și presupusa traficarea unei tinere de 17 ani în Marea Britanie, aceasta fiind forțată să participe la producerea de materiale pornografice.
Acuzațiile împotriva fraților Tate au apărut pentru prima dată în decembrie 2022, când au fost arestați pentru prima oară, moment din care au negat constant toate acuzațiile. Andrew Tate, cunoscut pentru declarațiile sale controversate și pentru imaginea de mascul alfa promovată pe rețelele sociale, susține că el și fratele său sunt victimele unei conspirații pe care o numește „The Matrix”, descrisă ca o forță care îi pedepsește pe cei care ies din tipare.
La 37 de ani, Andrew este o figură controversată, în trecut afirmând că femeile ar trebui să fie responsabile pentru agresiunile sexuale. De-a lungul timpului, acesta a fost interzis pe mai multe platforme de socializare, dar recent a revenit pe platforma X, unde are aproape 10 milioane de urmăritori. Atât el, cât și fratele său, Tristan, de 36 de ani, continuă să nege acuzațiile și să susțină că sunt victime ale unei campanii orchestrate împotriva lor.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.