Partidul S.O.S. România, condus de Diana Iovanovici Șoșoacă, se află în centrul unui scandal de corupție, după ce mai mulți foști membri au depus plângeri penale la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Printre cei care acuză nereguli se numără Amalia Bellantoni și Ingrid Alexandrescu, fostă președintă a filialei Argeș.
Ingrid Alexandrescu susține că a descoperit ilegalități majore în modul de funcționare al partidului, care, potrivit acesteia, ar fi controlat în totalitate de Șoșoacă. „Ea este în tot și în toate, este partidul ei”, a declarat Alexandrescu, semnalând și lipsa documentelor esențiale, precum cele privind conducerea și sediul partidului, care nu au fost depuse la timp la Tribunalul București, generând suspiciuni de fraudă.
Un alt aspect grav este legat de acuzațiile de mită electorală, fostul lider de filială afirmând că unor membri li s-au solicitat sume de până la 50.000 de euro pentru a fi incluși pe listele electorale. „Veți vedea că se cer bani până la 50.000 de euro”, a spus Alexandrescu.
Amalia Bellantoni a adus la rândul său acuzații serioase, susținând că donațiile colectate în scopuri caritabile, inclusiv pentru victimele de la Crevedia, ar fi fost redirecționate către conturile partidului. „Mulți vicepreședinți și președinți din diaspora spun că ar fi fost însușite și din actele de caritate”, a adăugat Alexandrescu.
Într-o intervenție la Gândul Exclusiv, Bellantoni a confirmat că toate neregulile descoperite au fost raportate la DNA, semnalând ilegalitatea funcționării partidului fără știința liderilor locali.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.