Podul lui Dumnezeu, situat în localitatea Ponoarele din județul Mehedinți, este cel mai mare pod natural din România și al doilea ca mărime din Europa. Acest pod natural impresionant are o lungime de 30 de metri, o lățime de 13 metri, o înălțime de 22 de metri și o grosime de 9 metri. Ceea ce îl face deosebit de unic în lume este faptul că acesta este singurul pasaj natural deschis traficului rutier, inclusiv cel de mare tonaj.
Podul lui Dumnezeu a luat naștere în urma prăbușirii peretelui superior al peșterii și se remarcă prin masivitatea sa. El se află în mijlocul localității Ponoarele și reprezintă o arcadă uriașă de piatră peste care trece șoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin. Podul Natural traversează Valea Pragului, oferind o priveliște impresionantă.
Pentru a admira în întregime splendoarea podului, vizitatorii pot merge în Crovul Peșterii, de unde se deschide o panoramă către Valea Pragului și către structura etajată a podului, formată din blocuri de calcar suprapuse, care au fost supuse eroziunii și vremii. Văzut dinspre Valea Turcului, podul se înalță ca un arc imens și oferă o perspectivă magnifică asupra Dealului Peșterii și a cerului senin.
Ponoarele are un potențial turistic extraordinar. Din anul 2004, zona Ponoarele, cu monumentele sale naturale și istorice, a fost inclusă în aria Geoparcului Platoul Mehedinți. În apropiere de Podul lui Dumnezeu se află și două lacuri neobișnuite, Zătonul Mare și Zătonul Mic, care comunică subteran cu sistemul carstic.
În imediata apropiere a Podului lui Dumnezeu se găsește Peștera de la Pod sau Peștera Ponoarele. Aceasta are o lungime de 734 de metri și reprezintă un prim drenaj al apelor între Zăton și subsolul ciuruit de galerii. Intrarea în peșteră are forma unei arcade care seamănă cu Podul și măsoară 15 metri în lățime și peste 3 metri în înălțime. Pentru a vizita peștera, este recomandată prezența unui ghid și a unui echipament adecvat, deoarece ieșirea spre Zăton este foarte dificilă