March 31, 2025
Cozonac-cu-ciocolata-_i-nuca_-900g-Bacania-Rod-1696113780955.jpg
Get in touch with us
ASCULTĂ ARTICOLUL

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de apă
  • 2 căni de zahăr (cana de ceai)
  • 2 căni făină
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lămâie
  • Un praf de sare
  • Zahăr pentru pudrat

Mod de preparare:

  1. Bateți albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugați apoi zahărul și continuați să bateți până obțineți o bezea tare.
  2. Adăugați zeama de la o lămâie peste bezea și galbenusurile amestecate cu uleiul și apa. Omogenizați bine compoziția.
  3. Sărăți făina și o incorporați cu mișcări lente, de jos în sus. Împărțiți compoziția în patru părți, adăugând cacao într-un sfert și lăsând cele trei sferturi albe.
  4. Tapetați două tăvi de cozonac cu hârtie de copt și turnați compoziția albă în ambele tăvi, apoi adăugați și compoziția maro. Folosiți un băț de frigărui pentru a amesteca culorile.
  5. Introduceți tăvile în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 45 de minute și verificați cu scobitoarea.
  6. După ce scoateți tăvile din cuptor, lăsați-le să se răcească și pudrați cu zahăr.

Rezultatul: un cozonac pufos și aromat!

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *