Florin Călinescu a renunțat la poziția sa de jurat la „Românii au talent”, explicând motivele care l-au determinat să ia această decizie. Cunoscutul om de televiziune a spus că, deși formatul emisiunii implica votul publicului pentru alegerea câștigătorilor, de multe ori cei mai talentați participanți nu ajungeau pe primul loc, ceea ce l-a frustrat și l-a împins să se retragă.
El a dezvăluit că se simțea adesea copleșit de discrepanțele dintre așteptările sale și rezultatele votului, până la punctul în care participarea la filmări devenise o povară. „Nu mai puteam să merg acolo, să mă pregătesc, să privesc acei copii plini de speranțe. Publicul își dorește astfel de spectacole, dar eu nu mai puteam să fac parte din ele. Ajunsesem să nu mă mai înțeleg cu mine însumi, atât fizic cât și emoțional. De asemenea, nu eram de acord cu ceea ce se considera a fi dreptate în emisiune. În finală, publicul ne acuza că manipulăm rezultatele, dar de fapt tot ei decideau prin voturi. Dacă cineva câștiga datorită sprijinului unor prieteni numeroși, iar cel mai talentat primea doar câteva mesaje, ce puteam face eu în această situație?”, a declarat Florin Călinescu în emisiunea lui Mihai Tatulici, conform Fanatik.
În prezent, Călinescu își concentrează eforturile pe activitatea online și nu dorește să mai participe la emisiuni televizate decât ca invitat sau actor. Legat de plecarea de la „Românii au talent”, el a mărturisit că s-a simțit lipsit de libertate, motiv pentru care „a rupt lanțul”.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.