Ingrediente pentru o delicioasă cremă:
- 250 g frișcă lichidă,
- 150 g cremă mascarpone,
- 2 linguri cu vârf de zahăr pudră,
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie,
- zeama storsă de la o jumătate de lămâie,
- 2 pliculețe zahăr vanilat,
- 3 foi de gelatină,
- 2 linguri de apă caldă.
Mod de preparare: Înmoaie foile de gelatină în apă caldă timp de 10 minute. Amestecă frișca cu zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie și gelatina hidratată și scursă de apă.
Sursa foto Google
Mixează la viteză medie timp de aproximativ 1-2 minute până când obții o cremă fină și omogenă. Adaugă în compoziție crema mascarpone și continuă să mixezi până se încorporează uniform. Crema rezultată se păstrează la rece până la folosire. Poate fi portionată în cupe de înghețată și servită ca desert cu fructe sau utilizată pentru umplerea torturilor și prăjiturilor cu foi. Poftă bună și bucurie în bucătărie!
Sursa foto Google