Cine achită datoriile lui Andrei Versace către cămătari? Interlopii ar fi pus deja presiune pe familie
Părinții lui Andrei Versace nu au deloc liniște. După ce și-au îngropat fiul, aceștia ar fi fost contactați de cămătari pentru recuperarea datoriilor pe care influencerul le avea.
Pe 24 iulie 2024, Andrei Versace a fost condus pe ultimul drum. Familia și-a luat rămas bun de la cunoscutul influencer, care și-a dat ultima suflare la 37 de ani. În ultimele luni, cel cunoscut drept “Regele fițelor” se confrunta cu mari probleme financiare și era ținut sub presiune de membrii unui cunoscut clan interlop din București.
Conform informațiilor Spynews, cămătarii le-ar fi transmis părinților lui Andrei Pârvan (numele său adevărat) că fiul lor avea datorii uriașe și că, întrucât nu și-a onorat plățile, vor să-și recupereze banii de la ei. Sumele nu sunt deloc neglijabile, ceea ce a dus la o mare agitație după înmormântarea influencerului.
„Dacă nu a luat banii cu acte, cu contract de împrumut, datoriile nu au nicio valoare. M-aș mira ca un cămătar să facă acte și să ia gaj casa. Pentru că, în situația asta, dacă se acceptă succesiunea către părinți, frați, surori, atunci cămătarul, dacă are un gaj pe casă, vine și cere plata datoriei. În caz contrar, poate executa moștenitorul și să scoată casa la vânzare, pentru a-și recupera banii. Dar trebuie să existe neapărat un act autentic în acest caz. Adică un act la notar. În caz contrar, datoriile, din punct de vedere legal, sunt nule. Cămătarilor nu le mai rămâne decât să treacă la intimidare”, a declarat Silvia Barbu.
Silvia Barbu a precizat și cine are dreptul să moștenească apartamentul lui Andrei Versace, conform legilor în vigoare. Cine va intra în posesia imobilului va prelua automat și datoriile influencerului, însă doar cele pentru care există acte.
„Când avem un deces, vorbim de moștenitori. Prima clasă sunt copiii, dacă există, și soțul/soția dacă trăiește. În cazul lui Andrei Versace, la moștenirea lui vin mama, tatăl, frații și surorile. Ei trebuie să facă o declarație de acceptare a succesiunii. Dacă acceptă succesiunea, o acceptă cu bune și cu rele, și cu datorii și cu bunuri. În momentul în care se acceptă și dezbate succesiunea sunt obligați de creditori și la plata datoriilor. Termenul de acceptare a succesiunii, potrivit noului cod civil, este de șase luni. Dacă nu acceptă succesiunea în termen de șase luni, vor fi decăzuți”, a explicat Silvia Barbu.
În final, avocata a subliniat că datoriile fără contract de împrumut pe care le-ar fi făcut Andrei Versace de-a lungul vieții nu pot fi imputate rudelor de gradul 1 din punct de vedere legal.
„Dacă apartamentul în care locuia este pe numele său, iar părinții, frații sau surorile vor să-l moștenească, atunci automat preiau și datoriile pe care le avea. Acum orice creanță trebuie să fie în scris, datorii la bănci, la ANAF. Datoriile, de exemplu, către prieteni, fără contract de împrumut sau alt tip de contract, nu au nicio valoare”, a concluzionat Silvia Barbu.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.