Majoritatea căluților de mare sălbatici sunt monogami, iar unele specii își aleg parteneri pe viață. Împerecherea lor este un proces dificil și riscant, deoarece căluții de mare nu sunt buni înotători. Toate speciile de căluți de mare se împerechează cu un singur partener, având ca scop reproducerea.
Căluții de mare înoată împreună ca pereche, cu cozile încolăcite între ei. Când își aleg jumătatea, se curtează reciproc printr-un spectacol de dansuri cu învârteli și răsuciri, schimbându-și culorile. Acest ritual poate dura până la nouă ore și se repetă zilnic, întărind legătura dintre parteneri.
În mod unic în regnul animal, masculul este cel care poartă puii nenăscuți. Femela își depune ouăle în oviductul masculului, care se află într-o pungă specială de pe abdomen. Masculul poartă ouăle în această pungă până când eclozează și eliberează căluți de mare complet formați. Un mascul poate da naștere de la cinci până la 1.500 de pui.
Această sarcină masculină permite femelelor să continue să facă ouă, permițând o reproducere rapidă. Imediat ce masculul dă naștere, femela depune din nou ouă în punga lui de puiet.
Căluții de mare rămân foarte vulnerabili la schimbările de mediu și la pescuitul excesiv. Exoscheletul lor le permite să fie uscați și conservați ușor, iar multe culturi cred că acești căluți de mare au proprietăți medicinale, în special medicina tradițională chineză, deși nu există dovezi care să susțină aceste afirmații.
Până în prezent, se cunosc aproximativ 47 de specii de căluți de mare, iar studiile continuă să aducă noi informații. Cu un cap asemănător cu cel al unui cal, o coadă ca a unei maimuțe și o pungă ca a unui cangur, căluțul de mare se comportă ca un cameleon, schimbându-și culoarea pentru a evita pericolele sau pentru a-și arăta loialitatea față de partener.
În cultura chineză, căluții de mare erau considerați un fel de dragoni de mare, venerați ca simboluri ale puterii și norocului. În trecut, datorită aspectului lor neobișnuit și a poziției verticale, căluții de mare erau considerați insecte marine și se credea că transportă nimfe marine sau trag carul lui Poseidon.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata