Peste 90 de persoane au fost arestate în urma unor proteste violente anti-migraţie care au izbucnit sâmbătă în mai multe oraşe din Marea Britanie, conform raportărilor BBC. Demonstraţiile organizate de extrema dreaptă au degenerat în confruntări violente în oraşe precum Hull, Liverpool, Bristol, Manchester, Blackpool şi Belfast.
În Liverpool, manifestanţii au aruncat cărămizi, sticle şi o rachetă de semnalizare asupra poliţiei, provocând rănirea a doi ofiţeri, unul dintre aceştia fiind lovit cu un scaun şi altul fiind doborât de pe motocicleta sa. În acelaşi timp, câteva sute de protestatari antifascişti au organizat un marş în faţa gării Lime Street, exprimându-şi sprijinul pentru refugiaţi sub sloganul „Refugiaţii sunt bineveniţi aici”, într-o încercare de a contracara mişcările anti-imigraţie.
Autorităţile au intervenit cu forţe suplimentare pentru a separa cele două grupuri de manifestanţi, iar tulburările au continuat până în primele ore ale dimineţii de duminică, cu focuri de artificii lansate spre poliţişti.
Violente similare au avut loc şi în alte oraşe, inclusiv Bristol, Manchester, Belfast şi Hull. În Humberside, poliţia a raportat că trei ofiţeri au fost răniţi şi 20 de persoane au fost arestate după ce magazinele au fost jefuite şi obiecte incendiate.
Protestele de sâmbătă au fost precedate de violenţe în Sunderland, vineri, în care patru ofiţeri de poliţie au fost spitalizaţi şi zece persoane au fost arestate. Tensiunile au fost alimentate de uciderea, luni, a trei tinere în Southport.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.