April 16, 2025
Dragos-Sprinceana-e1738050610207-1200x675
Get in touch with us
Ascultă articolul


Dragoș Sprânceană, cunoscut în mediile diplomatice drept „emisarul României pentru Trump”, se confruntă cu probleme financiare de proporții în Statele Unite, țara în care s-a stabilit în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Om de afaceri controversat, Sprânceană este în prezent vânat de creditori și implicat în numeroase procese deschise pe teritoriul american. Potrivit documentelor oficiale din instanțele din SUA, acesta are datorii care însumează sute de milioane de dolari, iar afacerile sale se află în colaps.

Situația s-a agravat în ultima perioadă, după ce pe numele lui Dragoș Sprânceană au fost deschise mai multe dosare penale. Acuzațiile venite din partea partenerilor săi de afaceri sunt grave: neplata datoriilor, neonorarea contractelor și întârzierea plății creditelor.

Printre procesele cu miză uriașă se numără și cel intentat de o importantă companie de leasing din Statele Unite, care îi cere lui Sprânceană despăgubiri în valoare de peste 206 milioane de dolari.

Numele său, dar și ale rudelor și partenerilor săi de afaceri, figurează în mai multe dosare aflate pe rolul instanțelor americane, semn că rețeaua financiară a omului de afaceri român este serios zdruncinată.

Deși în trecut s-a lăudat cu legături apropiate cu cercurile din jurul fostului președinte american Donald Trump, prezentându-se adesea ca un „intermediar” de influență între România și SUA, Dragoș Sprânceană pare acum să se confrunte cu cea mai dificilă perioadă din cariera sa.

Pentru moment, acesta nu a oferit un punct de vedere oficial legat de acuzațiile aduse și nici nu a comentat public problemele sale financiare. Cert este că, din „emisar de lux” al României, Dragoș Sprânceană riscă să devină un caz de studiu despre prăbușirea fulgerătoare a unor afaceri construite pe datorii.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioadaPrecizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *