40 de ani de la dispariția Ilenei Sărăroiu: Povestea tragicului sfârșit al cunoscutei interprete de muzică populară
Pe 12 mai 1979, în localitatea Unirea din județul Călărași, sărbătoarea unei nunți s-a transformat într-o tragedie pentru celebra cântăreață de muzică populară Ileana Sărăroiu. Invitată să cânte la eveniment, artista a urcat pe scenă alături de soțul ei, Mircea Câmpeanu, în ciuda durerilor de cap și a stării de slăbiciune pe care le acuza.
Deși a cerut o cafea pentru a se revigora, după doar 45 de minute de spectacol, Ileana Sărăroiu s-a oprit brusc din cântat. A fost dusă într-o încăpere de doi medici prezenți la nuntă, dar a leșinat imediat. Până la sosirea ambulanței, cântăreața nu mai era conștientă și s-a stins din viață în drum spre spital.
Trupul neînsuflețit al artistei a fost ținut aproape o săptămână la morga din Călărași, timp în care poliția a desfășurat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele morții sale. Femeia care i-a pregătit cafeaua a fost prima interogată de procuratură, suspectându-se inițial că moartea ar fi fost provocată intenționat. Cu toate acestea, nu s-a descoperit nimic incriminator.
Autopsia a relevat că Ileana Sărăroiu suferea de anevrism, care a dus la un accident vascular cerebral fatal. Artista a fost înmormântată în București, la cimitirul Sfânta Vineri, după ce trupul ei a fost ținut o săptămână la morga din Călărași.
Însă povestea tragică nu s-a încheiat aici. La scurt timp după înmormântare, paznicii cimitirului au raportat zgomote venind din mormântul Ilenei Sărăroiu. Cadavrul a fost găsit răsucit, cu părul smuls și unghiile rupte, iar interiorul sicriului era plin de zgârieturi, sugerând că artista ar fi fost îngropată de vie.
Această poveste cutremurătoare rămâne o enigmă dureroasă în memoria celor care au iubit-o pe Ileana Sărăroiu, marcând un capitol trist în istoria muzicii populare românești.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.