Care sunt beneficiile consumului moderat de țuică de prune? Descoperă avantajele acestui băut tradițional numit și palincă, horincă, răchie sau şliboviţă.
Sursa foto Google
Beneficiile țuicii de prune pentru sănătate includ:
👉Consumată în cantități moderate, țuica de prune poate stimula metabolismul și ajuta la topirea grăsimilor, dar trebuie consumată cu responsabilitate, deoarece are un conținut caloric semnificativ.
👉De obicei, țuica este consumată alături de mâncăruri grase, precum slănina sau friptura de porc, pentru a ajuta digestia și metabolismul grăsimilor. Cercetătorii americani au identificat o enzimă în țuica de prune care poate reduce depunerile de colesterol pe vasele inimii. Cu toate acestea, este important să consumați țuica cu moderație, deoarece cantitatea recomandată pentru beneficiile asupra sănătății este de 32 ml. Consumată în exces, țuica poate avea efecte negative asupra organismului.
👉De asemenea, țuica fiartă poate fi benefică în zilele reci de iarnă, ajutând la încălzirea corpului, stimularea funcțiilor hepatice și biliare, precum și în cazul dischineziilor biliare sau disfuncțiilor hepatice cauzate de circulația redusă a sângelui. Totuși, trebuie să fie consumată cu moderație, în cantități mici.
Sursa foto Google
Consumul moderat de țuică înainte de masă, în special la prânz și cină, poate ajuta la stimularea digestiei. Este recomandat să bei un pahar mic de țuică, în cantități de maximum 50 ml pentru bărbați și 25 ml pentru femei, înainte de a mânca mâncăruri grase. Este important să alegi o țuică cu un conținut alcoolic mai scăzut, nu una cu 40-50 de grade.
Însă, este contraindicat să consumi țuică la micul dejun, deoarece poate provoca disconfort sau mahmureală în începutul zilei.