March 20, 2023
Sursa Foto Facebook

Adrian Gurzău, partener în proiectul Transilvania Smart City, a dezmințit informațiile referitoare la o presupusă anchetă a DNA Cluj privind ambițiosul proiectul imobiliar. În schimb, Gurzău a afirmat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că în spatele dezinformării lansate la nivel local s-ar afla grupul de la Cluj, care acționează prin presiuni și funcționari care “răspund la comenzi”.”De când Maricel Păcuraru și consorțiul PHG au anunțat intrarea în acest proiect, am avut parte de șicane permanente, am avut parte de șantaje, s-a făcut presiune pe reprezentanții firmelor din consorțiu, prin diferite marionete rămase în diferite instituții și care au făcut ilegalități și șicane. Aș aminti ANCPI, OCPI, notari, funcționari publici care răspund la comenzi,” a afirmat Adrian Gurzău.


Referitor la informația publică prin care se încearcă anumite amenințări și presiuni asupra angajaților și persoanelor implicate în proiect, Gurzău a precizat “că NU EXISTĂ, ÎN MOD OFICIAL, NICIO ANCHETĂ A DNA Cluj (…) nu au fost percheziții sau audieri, nu avem cunoștință de așa ceva.


Avem toată încrederea că instituțiile României din 2023 nu mai sunt aceleași cu instituțiile din “perioada neagră“ a României care erau controlate de securiști pentru diverse instrumente de șantaj și presiune.

Sunt, împreună cu Maricel Păcuraru și reprezentanții grupului PHG, la dispoziția oricărei instituții a statului român, pentru orice clarificare, cu informațiile și documentele necesare, cum am fost în toată această perioadă, în care am avut controale care s-au încheiat în perfecta legalitate”, a mai afirmat Gurzău.


Cui folosesc aceste știri false, aceste metode de șantaj și presiune?


Adrian Gurzău a acuzat și încrengătura de interese de la nivelul instituțiilor statului care ar acționa doar în interesul așa-numitului “grup de la Cluj” și în detrimentul oricui îi stă în cale.

“În grupul de firme pe care noi îl reprezentăm împreună cu Maricel Păcuraru putem spune că suntem, în acest moment, cu capital 100% românesc, privat, nu aveam contracte cu statul și singura noastră dorință să facem un oraș într-un oraș, cea mai mare dezvoltare imobiliară din Europa de Est. Dorim să facem locuințe accesibile pentru români și să cream locuri de muncă bine plătite.”

Sursa Foto Facebook

Pentru “grupul de la Cluj” se poate, pentru alții nu
“Este dezideratul tuturor românilor implicați în acest proiect, așteptăm și alte persoane interesate, este loc pentru toată lumea care dorește să construiască și crede în România și crede că se poate construi un viitor aici.
De 3 ani suntem supuși la tot felul de șicane, de 3 ani suntem în proces de autorizare, avem doar o singură autorizație obținută. În momentul de față, în România încă funcționează dosarul cu șină. Dacă ai 14 avize și abia l-ai obținut pe al 15-lea, primele deja au expirat și trebuie să o iei de la capăt. Avem depus de 6 luni, la Primăria Cluj-Napoca, obținerea unei autorizații. În tot cursul anului 2022 grupul Smart City n-a obținut nicio autorizație. În schimb, reprezentanții grupului de la Cluj, în decurs de 6 luni au obținut 4 autorizații, prin diverse canale obscure pe care încă le controlează prin diverși funcționari”, a mai afirmat Gurzău.

Sursa:https://www.realitatea.net/amp/stiri/justitie/partener-in-proiectul-transilvania-smart-city-acuzatii-grave-grupul-de-la-cluj-face-presiuni-prin-oamenii-pe-carei-controleaza_63c994554f5d701ffe76977d

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *