March 29, 2024
Get in touch with us

Un plic ce conținea o carte a făcut șase luni de la București la Mangalia deoarece poșta l-a trimis mai întâi în Mongolia, adică la mii de kilometri distanță față de destinatar.

Sursa Foto/adevărul.ro

Deși distanța dintre București și Mangalia este de doar 260 de kilometri și se poate parcurge în câteva ore, poșta a reușit performanța de a duce un colet din capitală la malul mării în șase luni. Explicația acestui termen foarte lung este inscripționată chiar pe plic: coletul a ajuns, mai întâi, în Mongolia, adică la peste 5.700 de kilometri depărate de destinatar.

Coletul conținea volumul „Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr. Chiar ea este cea care a trimis prin poștă cartea către o persoană din Mangalia.

Cititorii „Adevărul” au mai semnalat întârzieri în livrarea unor scrisori. De exemplu, în anul 2019, Dumitru sesiza faptul că o scrisoare recomandată a făcut 21 de zile între două oficii poştale din acelaşi oraş.

Pe 3 mai 2019, Dumitru a primit o scrisoare recomandată expediată în data de 12 aprilie. Scrisoarea a fost trimisă din acelaşi oraş în care locuieşte destinatarul, Constanţa.

„Mai concret, pe faţa plicului, unde este scrisă adresa mea ca destinatar, apar 3 ştampile, probabil de la Oficiul Poştal numărul 1 din Constanţa (nu se vede bine numărul oficiului). Data se vede bine însă: scrie 12.04.2019 12. O ştampilă este aplicată pe partea goală a plicului, iar celelalte 2 pe timbre”, spune constănţeanul.

Pe cealaltă parte a plicului este o altă ştampilă, cea a zilei în care scrisoarea a ajuns la destinatar, 3 mai 2019.

Cetăţeanul spune că nu a avut de suferit din cauza acestei întârzieri, dar că situaţia nu este una firească, mai ales că plicul a fost expediat din acelaşi oraş cu locul destinaţiei sale. În consecinţă, omul a transmis o sesizare pe adresa Poştei Române în care solicită să i se explice „această performanţă a Poştei Române”.

Sursa:https://adevarul.ro/stiri-locale/constanta/un-plic-trimis-din-bucuresti-a-ajuns-la-mangalia-2243375.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *